Продукти які не можна змішувати з алкоголем - це цікаво

Деякі речовини і продукти в поєднанні зі спиртним можуть призвести до серйозних проблем зі здоров'ям і навіть смерті

093-500-90-85
Приватна клініка лікування алкоголізму
Продукти які не можна змішувати з алкоголем - це цікаво

11 продуктів, які в жодному разі не можна змішувати з алкоголем

Настала зима. Настають новорічні свята з рясними застіллями. У більшості наших співвітчизників веселощі тривають не менше тижня. У цей час мало хто може втриматися від переїдання і вживання алкоголю. Наслідки даються взнаки вже в перші дні року, що настав: нездужання і дискомфорт традиційно виникають унаслідок надмірного вживання міцних напоїв.

За підсумками проведених досліджень, причинами виникнення проблем зі здоров’ям стають не тільки велика кількість і низька якість випитого спиртного, а й деякі страви, які подають як закуски. Пропонуємо увазі читачів список продуктів, які не варто вживати одночасно з алкоголем.

Газовані напої

Для учасників застілля характерно запивати міцний алкоголь газованими напоями. Це загрожує вельми неприємними наслідками, оскільки вуглекислий газ подразнює слизову оболонку шлунка і підвищує швидкість всмоктування спирту. У результаті сп’яніння настає дуже швидко, людина перестає себе контролювати і випиває набагато більше, ніж було б безпечно для здоров’я.

Ті, хто звик запивати алкоголь мінеральною водою або солодкою газованою водою, через деякий час відчувають важке похмілля.

Кава та енергетики

Алкоголь чинить гнітючу дію на нервову систему, а напої, що містять кофеїн, стимулюють її, проте це зовсім не означає, що кава та енергетики нейтралізують ефект алкоголю. Насправді вони притупляють відчуття сп’яніння, внаслідок чого ви можете переоцінити свої сили і випити набагато більше, ніж варто було б.

Кава та енергетики

Стиглі грона винограду

Вони символізують розкіш і достаток і їх найкраще вживати, як окремий прийом їжі - як самостійний перекус. Адже, якщо закушувати алкоголь виноградом, то в кишківнику почнеться жвавий процес бродіння й організм швидко сп’яніє, бо насамперед він візьметься засвоювати виноград із чималою кількістю глюкози, яка в ньому міститься, а вже після перейде до спиртного.

Жирна і смажена їжа

Вона сама по собі є дуже важким продуктом харчування, тому вимагає затяжного процесу перетравлення, тоді як алкоголь, що надійшов всередину, не дочекавшись своєї черги, починає викликати симптоми отруєння всього організму.

Гриби

Гриби й алкоголь - це два несумісних поняття, справжнісінька вибухова суміш. У компанії з алкоголем гриби починають активно виділяти отруту, вражаючи печінку і серце. Токсичні речовини миттєво потрапляють у кров і спричиняють усе те саме отруєння організму.

Мариновані овочі

Мариновані овочі

Мариновані овочі - одна з традиційних закусок російського застілля. Тим часом вживання заготовок, що містять як консервант оцтову кислоту, створює підвищене навантаження на печінку і нирки. У поєднанні з етиловим спиртом це посилює стрес, який відчуває організм.

Як закуска до міцних спиртних напоїв кращі солоні овочі, що допомагають підтримувати в організмі водно-сольовий баланс і боротися зі зневодненням. А оптимальним варіантом є овочева суміш, до якої входять відварена картопля (природний адсорбент), буряк, солоний огірок (джерела мікроелементів), квашена капуста (джерело вітамінів), тобто вінегрет. Наші пращури, які вживали на закуску класичний вінегрет, відкрили прекрасний спосіб підтримати організм під час застілля.

Свіжі помідори

Той факт, що свіжі помідори в поєднанні з міцними напоями (особливо з горілкою) провокують метеоризм та інші проблеми з травленням, підтверджено експериментально. Мабуть, негативну роль у цьому випадку відіграють деякі органічні кислоти, що містяться в томатах.

Цікаво, що продукти переробки помідорів (соки натуральний і відновлений з томатної пасти, консервовані натуральні помідори у власному соку тощо) такими властивостями не володіють. Їх вживання разом з алкоголем не викликає негативних реакцій з боку травної системи.

Шоколад

Поєднання міцного алкоголю з шоколадом надмірно навантажує підшлункову залозу. У підсумку можуть виникнути інтенсивний біль у животі, спазми і серйозні збої в роботі цього органу, аж до розвитку гострого панкреатиту.

Шоколад

Кремові торти

У разі одночасного потрапляння в травний тракт великої кількості швидких вуглеводів, жиру й етилового спирту організм встановлює черговість засвоєння отриманих речовин. Першою переробляється солодка складова, що дає змогу отримати глюкозу. За цей час жири встигають утворити на стінках обволікаючу плівку, що перешкоджає всмоктуванню алкоголю. Результатом стають уповільнена утилізація спирту, тривале сп’яніння і важке похмілля.

Гострі закуски

Велика кількість гострих спецій у поєднанні з алкоголем може спричинити хімічний опік слизової оболонки стравоходу та шлунка. Крім того, таке поєднання посилює сп’яніння, тим самим сприяючи зниженню у людини контролю і збільшенню споживання нею спиртного.

Баштанні

Кавун багатий на природні цукри. За їх одночасного перетравлення з міцним алкоголем відбуваються ті самі процеси, що й під час вживання спиртного разом із солодощами: першою засвоюється глюкоза, а в цей час організм страждає від токсичних продуктів розпаду спирту.

Баштанні

Диня, крім цукрів, містить речовини, які в поєднанні з алкоголем спричиняють посилене бродіння в кишківнику, що проявляється метеоризмом.